Zaterdagavond stond in de Liga B de wedstrijd Avoc Achel – Mendo Booischot op het programma. Twee ploegen uit de middenmoot van het klassement die het tegen elkaar opnemen  staat meestal garant voor een avond hoogstaand volleybal.  Mendo moest, net als vorig weekend,  aantreden met een vertimmerde ploeg. Zowel Robin Adriaensen als Nathan Peeters zijn gekwetst waardoor middenman Yannick Slaets als opposite werd ingezet, geen dankbare taak tegen een geroutineerde ploeg als Achel!

In de 1ste set ging het gelijk op tot aan de 2de TTO maar dan stond er geen maat meer op het knappe aanvalswerk van Mattias Cloot die zijn ploeg naar setwinst leidde. (8-6, 16-14 en 25-18)

Ook in set 2 zag het er naar uit dat de bezoekers geen weerwerk konden bieden aan de overmacht van Achel maar dat was buiten de vechtlust van Mendo gerekend. Onze mannen slaagden er toch in om na een 16-10 achterstand de bordjes terug in evenwicht te brengen bij 24-24. Als bij setbal voor Mendo door een scheidsrechterlijke dwaling het punt ten onrechte aan de thuisploeg wordt toegekend zijn de mannen van Mendo even uit hun doen en geven ze na een chaotische maar superspannende wedstrijdfase de set alsnog uit handen met 32-30. Jammer want als hier de bordjes in evenwicht waren gekomen hadden we zeker een  ander spelbeeld te zien gekregen.

Mendo start set 3 dus met een 2-0 achterstand en dat geeft een heel ander perspectief.   Ook nu  was er geen kruit gewassen tegen de man van de match in Achel  en Mattias Cloot stuurde Mendo puntenloos naar huis.

Volgend weekend krijgen we VMVB Vosselaar op bezoek voor de beker van Antwerpen.

Speelden : Yannick Wijnen, Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Michel Marien, Joren Appels, Yannick Slaets, Marijn Claes (libero)

Kwamen in : Wout Van Dyck, Stijn Debecker

Verslag: Annemie Daems/Nnieuws.be